Pădurea Băneasa se transformă în parc? Primăria Capitalei, precizări

Ana Vasilescu / 24 oct 2019 / 09:28

Primăria Capitalei face câteva precizări, după ce un ONG a acuzat că se doreşte transformarea a 50 de hectare din Pădurea Băneasa în parc.

Iată precizările făcute de Primăria Capitalei:

"Primaria Capitalei NU intenţionează să efectueze nici un fel de defrişări în pădurea Baneasa ci doar să realizeze amenajări corespunzătoare încadrării sale iniţiale, din anul 1930.

De asemenea, prin preluarea acestor terenuri, Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să redea bucurestenilor o zonă importantă de recreere, de promenada pietonala si de practicare a activităților sportive. Pentru toate acestea se vor obtine toate avizele de specialitate si se vor respecta conditiile impuse de avizatori, cu afectatarea minima a vegetatiei forestiere.

Concret, terenul Parc Pădurea Băneasa, situat în Aleea Privighetorilor nr. 39-83, sector 1, în suprafață de 572.104 mp, care in prezent este in proprietatea Guvernului Romaniei si administrata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, a apartinut Municipiului București, aceasta fiind cedata cu titlu gratuit in anul 1930, pentru înfrumusețarea imprejurimilor Capitalei, de catre Regele Mihai I al României, în scopul de a fi amenajată ca padure parc pentru Municipiul București.

Subliniem faptul ca, dupa preluarea de catre Primaria Capitalei, padurea Baneasa se va supune in continuare legilor ordinului silvic, care prevede, printre altele, incheierea unui contract de administrare cu un ocol silvic precum si respectarea regimului silvic" se menţionează în comunicatul de presă transmis de Primăria Capitalei.