Pădurar UCIS în Iași. Mandat de arestare preventivă pentru un suspect minor

Defrișări - Fotografie cu rol ilustrativ
Defrișări - Fotografie cu rol ilustrativ

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui minor din comuna Sireţel, care este acuzat că în urmă cu o lună a ucis un pădurar din localitate pentru că ar fi fost prins la furat lemne. 

Minorul, un băiat de 17 ani, este acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată şi omor calificat. Potrivit unui comunicat remis presei, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi. 'Cauza a fost investigată împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Iaşi.

În fapt s-au reţinut că la data de 12 septembrie, inculpatul minor I.I. s-a deplasat în pădurea denumită 'Todosoaia' pentru a sustrage lemne, unde a fost surprins de victima G.R. (pădurar). În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei. De precizat că inculpatul minor I.I. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice stabilindu-se că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Menţionăm că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie', se precizează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel