PACT, sesizare la CCR privind legea alegerilor parlamentare

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi candidaţii independenţi pe care îi susţine la alegerile parlamentare în 8 judeţe ale ţării, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat protestează vehement împotriva legii care reglementează alegerile parlamentare, care este nedreaptă, nedemocratică, neconstituţională.  

Legea privind alegerile parlamentare încalcă mai multe articole constituţionale. Astfel, prin numărul de semnături solicitate, se îngrădeşte dreptul fundamental de a fi ales atât pentru partide cât şi pentru candidaţii independenţi.

Legea impune un prag electoral de 5%, care nu mai există în nicio democraţie europeană consolidată şi care împietează însuşi scopul pentru care există partidele politice. Totodată, parlamentarii s-au poziţionat deasupra suveranităţii naţionale prin nerespectarea rezultatului referendumului din 2009.

[citeste si]

În acest sens, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a demarat procedura de consestare la Curtea Constituţională din România a legii privitoare la alegerea senatorilor şi deputaţilor. Astfel, PACT a depus marţi, 4 octombrie, o plângere prealabilă la Guvernul României prin care solicită revocarea hotărârii referitoare la stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel