Pacienţi cu Ebola au fugit dintr-o clinică atacată de agresori necunoscuţi

Patru pacienţi diagnosticaţi cu Ebola au fugit dintr-o clinică operată de organizaţia Doctors Without Borders (Medici Fără Frontiere) din Butembo, estul Republicii Democrate Congo, după ce aceasta a fost atacată de agresori necunoscuţi, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de dpa.

În momentul atacului, în clinică se aflau internaţi 38 de pacienţi suspectaţi de infecţie cu Ebola şi 12 cazuri confirmate. Dintre cei 12 pacienţi cu diagnosticul confirmat, 8 au fost găsiţi în saloane, iar ceilalţi 4 sunt daţi dispăruţi. De asemenea, dintre cei 38 de pacienţi suspectaţi, 32 au fugit din clinică în timpul atacului.

Al doilea atac

Acest atac este al doilea care vizează o unitate medicală în câteva zile, în condiţiile în care agenţiile umanitare şi autorităţile depun eforturi pentru a ţine sub control răspândirea virusului într-o zonă în care operează numeroase miliţii şi în care publicul şi-a pierdut încrederea în autorităţi. Atacul s-a produs la trei zile după ce o clinică similară dintr-o regiune apropiată a fost incendiată. Până în prezent, 553 de persoane au murit de Ebola în urma focarului izbucnit în estul Republicii Democrate Congo, care a debutat la scurt timp după ce guvernul a anunţat în iunie sfârşitul unui alt focar în vestul ţării.

În prezent, autorităţile şi grupurile umanitare întâmpină dificultăţi în a-şi continua activitatea în estul ţării, o zonă periculoasă în care operează numeroase miliţii care se luptă în principal pentru controlul asupra bogatelor resurse naturale ale acestei ţări din Africa Centrală.

Peste 84.000 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului din luna august, potrivit Ministerului Sănătăţii. Ebola este o boala extrem de contagioasă, care provoacă febra şi conduce adesea la sângerări interne masive şi la moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel