OUG ''taxa pe lăcomie''. Barna, solicitare de urgență către Dăncilă

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a solicitat, miercuri, premierului Viorica Dăncilă să nu adopte ordonanţa de urgenţă privind "taxa pe lăcomie" şi să discute cu oamenii de afaceri.

 "După ce Justiţia a fost distrusă şi se lucrează intens la acest lucru, iată vedem că responsabilitatea devine una de neconceput. Astăzi bursa, banii României au scăzut cu 9% datorită unei decizii iresponsabile şi a unui anunţ iresponsabil făcut ieri de ministrul Finanţelor. În momentul de faţă, România îşi provoacă singură o criză de care orice ţară civilizată cu un minim nivel de competenţă încearcă să fugă. Ceea ce fac astăzi domnii Teodorovici, Dragnea, Tăriceanu este să ucidă perspectivele exact celor mai săraci cetăţeni ai României, pentru că nu vor mai putea lua credite, salariile nu vor mai putea să crească, preţurile vor creşte într-o foarte mare măsură, chiar astăzi am primit cinci apeluri de la oameni de afaceri importanţi din statul român care spuneau că sumele pe care le aveau pentru investiţii pur şi simplu vor fi dizolvate în situaţia în care această ordonanţă va fi adoptată. Îi cerem doamnei premier să nu facă acest lucru, să discute cu oamenii de afaceri", a afirmat Barna.

El a susţinut că PSD şi ALDE au înţeles că nu mai sunt bani. "Am văzut ce s-a întâmplat pe bursă, această ordonanţă aruncă România într-o criză majoră, aruncă România într-o situaţie absolut periculoasă exact pentru stabilitatea veniturilor şi pentru funcţionarea economiei, lucru care este extraordinar de grav. Şi de ce se întâmplă lucrul acesta? Nu pentru a creşte vreun nivel de trai în România, pentru că PSD şi ALDE au înţeles că nu mai au bani şi sunt disperaţi, după ce timp de doi ani de zile au jumulit mediul de afaceri, acum se merge şi mai departe şi cu această ordonanţă care pur şi simplu a revoltat întreg mediul economic şi am văzut reacţia bursei", a spus Dan Barna.

Liderul USR, apel la parlamentari să voteze în favoarea moţiunii de cenzură

"Scăderea cu 9%, aproape 10% a bursei de la Bucureşti arată o economie în prăbuşire, care coordonat cu riscul ordonanţei de urgenţă pe amnistie şi graţiere aruncă România într-o Venezuelă a Europei, într-o ţară în care nimeni nu mai are încredere, într-o ţară ridicolă din punct de vedere al guvernării. Din această perspectivă, moţiunea de cenzură de mâine devine una de supravieţuire a statului român şi fac apel din nou la toţi parlamentarii din arcul guvernamental care mai au o minimă decenţă şi o minimă responsabilitate pentru familiile lor şi pentru cetăţenii care i-au votat în circumscripţiile din care vin să-şi asume căderea şi alungarea (...) Guvernului care ucide România. În momentul de faţă, tocmai am fost aruncaţi în criză economică", a susţinut Barna.

Vezi și: Herjeu, după reacția președintelui Iohannis: Emoționantă grija pentru marile companii

NOUĂ TAXĂ introdusă de Guvernul Dăncilă. Ce scoate la iveală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel