OUG pentru modificarea legislației penale. Ce spune Kovesi

Procurorul șef al DNA s-a pronunțat, la Digi24, cu privire la o modificare pe care Guvernul Grindeanu o pregătește. Miercuri, Guvernul va da o OUG pentru a pune legislația penală în acord cu deciziile CCR, care a stabilit că mai multe prevederi din Codurile Penale sunt neconstituționale. 

”Dacă se dezincriminează abuzul în serviciu, prejudiciile cauzate statului nu vor fi recuperate. DNA a indisponibilizat bunuri de 1,5 miliarde, care sunt bani care trebuie recuperați de stat. Dacă legea intră în vigoare, chiar și pentru câteva ore, ea își produce efectele.” a spus Laura Codruța Kovesi la Digi24. 

Cu privire la aglomerația din închisori, Laura Codruța Kovesi întreabă: ”De ce o nedreptate trebuie înlocuită cu altă nedreptate, iar statul să nu mai poată recupera prejudiciile?”. 

În ceea ce privește denunțători, a subliniat: ”În general, infracțiunile de corupție se comit cu un grad mare de confidențialitate. Sunt cazuri în care o persoană poate denunța autorităților fapta și să fie ferită de pedeapsă sau să i se reducă pedeapsa. Nu se întâmplă doar la noi, ci și în alte țări.”. 

Mâine urmează ca Guvernul să modifice legislația cu privire la abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conflictul de interese, instituția denunțătorului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel