EXCLUSIV  OUG legi justiție. Renate Weber: Niciodată nu voi susține ordonanțele!

Renate Weber
Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber apreciază ca oportune ultimele modificările la legile justiției, dar nu este de acord cu faptul că s-a ocolit dezbaterea parlamentară, mergându-se pe varianta ordonanței de urgență.    

"De ce sunt procurorii nemulțumiți? Pentru că nu se mai permit delegările. Pentru că le cer și lor, așa cum au judecătorii, să dea examene. În carieră se avansează pe bază de examen, de concurs, de interviuri, în niciun caz pe bază de delegări. Sunt nemulțumiți că a intervenit acum chestiunea cu numirea procurorilor șefi de la DNA, DIICOT, dar nu au fost nemulțumiți când președintele Klaus Iohannis a decis să tot amâne numirea șefilor. Stăm așa din interimat în interimat?", a spus Weber pentru DC News.

"Ocolirea procedurii parlamentare nu este în ordine"


Weber este de acord însă cu nemulțumirile procurorilor în ceea ce privește modul în care au fost adoptate modificările legislative.  "Eu sunt de acord cu faptul că aceste ordonanțe au fost date peste noapte, în sensul că nu au fost discutate. Niciodată nu voi susține ordonanțele de urgență. Îmi dau seama că există situații excepționale, dar sunt foarte puține. În rest, ocolirea procedurii parlamentare nu este în ordine. Nu s-au discutat cu CSM-ul și nici, în general, în cadrul unei dezbateri publice. Pe fond însă trebuie să vedem și ce înseamnă aceste prevederi și de ce ar fi lumea atât de nemulțumită", ne-a mai spus Weber.

Pe de altă parte, europarlamentarul spune ca modul în care este folosită noua ordonanță lasă de dorit. "Cred însă că este complet de neînțeles și inacceptabil ca prima grijă a Secției Speciale să fie dosarul Tel Drum. Din punctul de vedere al modului în care se administrează legiferarea pot înțelege de ce lumea e nemulțumită. Care era urgența? Puteau să lase aceste modificări în procedura de dezbatere parlamentară", a adăugat Weber.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel