EXCLUSIV  OUG GRAȚIERE. LIVIU DRAGNEA îngroapă Ordonanța

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a sfătuit astăzi pe ministrul Justiției, Florin Iordache, să se uite la experiența ”înaintașilor” cu privire la OUG pentru grațiere. 

”Dacă s-a mai dat vreo graţiere prin ordonanţă, poate să dea, dacă nu, nu ştiu dacă e bine”, a afirmat Liviu Dragnea, la ÎCCJ. 

Avocatul Lucian Bolcaș a precizat, pentru DCNews, că nu cunoaște o ordonanță cu privire la grațiere. În 1997 a fost un proiect de lege în acest sens, adoptat în Parlament. Vezi AICI. Fostul avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, afirmă că nu a fost luată o astfel de decizie decât prin lege, nu a fost niciunul prin OUG. Adrian Năstase a declarat, pentru DCNews, că ”nici nu ar fi fost bine ca Guvernul să dea OUG pentru că grațierea este o parte a prerogativelor Parlamentului, dacă s-ar fi dat OUG, exista posibilitatea ca Parlamentul să-l respingă și atunci te-ai fi trezit că OUG își face efectul imediat, ies din închisoare câțiva oameni, poate mii, după care Parlamentul respingea și trebuia să-i bagi la loc. Văd situația prin asumarea răspunderii. Presupune o dezbatere în Parlament, care poate să accepte sau nu.” 
 
Prin urmare, Liviu Dragnea îngroapă OUG pe grațiere. 
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel