UPDATE: OUG, contribuții cont unic. Discuții în Guvern

Guvernul discută astăzi o OUG prin care va prelungi cu şase luni termenul de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, respectiv de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018, spun surse guvernamentale pentru Agerpres. 

UPDATE: Ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, joi,  în ultima şedinţă a Executivului din acest an că s-a decis amânarea cu şase luni a OUG privind contul unic pentru firme.

"Azi discutăm despre implementarea contului unic. Aceasta va fi prorogată pentru jumătatea anului 2018. Ce a mai apărut în legătură cu amânarea celorlalte măsuri sunt doar minciuni. Nu e adevărat. Sunt ştiri false.", a spus Mişa.

Știrea inițială:

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului se numără şi un proiect de OUG pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 57/2016 privind reglementarea unor măsuri în vederea conformării statului la unele obligaţii de mediu din sarcina operatorilor economici din industria extractivă, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei. 

Executivul urmează să discute şi un memorandum cu tema "Încadrarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea întreprinderilor care au angajaţi ce beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român". Acest memorandum se referă la angajaţii din domeniul IT.

[citeste si]

În şedinţă ar putea fi analizat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, dar şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea elementelor tehnice necesare în vederea aplicării OUG 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme.

Pe agenda şedinţei se mai află proiecte de hotărâre privind modalitatea de subvenţionare de către stat a costurilor pentru elevii care frecventează învăţământul profesional; trecerea unor părţi de imobil, aflate în administrarea RAAPPS, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului şi darea acestora în folosinţă cu titlu gratuit Asociaţiei Române pentru Transparenţă; aprobarea tarifului pentru unele operaţiuni efectuate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel