OUG privind contestaţia în anulare - Comisia Europeană, cu ochii pe România

Margaritis Schinas și Jean Claude Juncker, Comisia Europeană
Margaritis Schinas și Jean Claude Juncker, Comisia Europeană

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a făcut declarații privind anunțata OUG privind contestaţia în anulare.

Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o posibilă ordonanţă de urgenţă anunţată duminică de ministrul Justiţiei Tudorel Toader prin care cei condamnaţi să poată depune contestaţii în anulare, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

'Comisia urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (MCV). Mai general vorbind, doresc să vă amintesc faptul că preşedintele (Comisiei Europene Jean-Claude) Juncker a fost cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii în cursul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia a mai spus în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice noi paşi înapoi', a declarat oficialul european.

Citește și: ÎCCJ, complete nelegale. Iohannis - Toader, atac: OUG, cras neconstituțională

Poporul român merită un stat de drept

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a scris luni pe contul său de Twitter că 'poporul român merită un stat de drept', ca reacţie la anunţul făcut de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader. 'Incredibile ştiri!! Poporul român merită un stat de drept', a scris Katainen, comisar european responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate. Oficialul european a distribuit în postarea sa o ştire a agenţiei de presă AP care anunţa că ministrul român al Justiţiei 'a pregătit o ordonanţă de urgenţă care ar putea invalida sute de cazuri de corupţie în care au fost implicaţi cei mai înalţi oficiali români'.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri 'nelegal constituite' şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.

Citește și: Clasament provizoriu: Halep pierde locul întâi. Cine a detronat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel