OUG 7. Tudorel Toader, dezvăluiri despre discuțiile cu CSM: Au votat altceva

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a susținut o conferință de presă.

Ministrul a precizat că înainte de adoptarea OUG 7, privind modificările din Justiție, a discutat cu cei de la CSM care au fost de acord să dea aviz favorabil pe anumite modificări. Totuși, înainte de ședința de Guvern, Tudorel Toader spune că ar fi aflat că CSM a dat aviz negativ pe întreaga ordonanță.

Dincolo de întrevederea de la Guvern despre care am vorbit, eu, ca ministru, am avut o întrevedere cu procurorii membri ai Secției de procurori de la CSM. Am reluat, am dezbătut aceste modificări. Au spus la momentul respectiv că le consideră necesare, dar în același timp consideră alături de alți colegi, că ordonanța și alte prevederei din ordonanță ar trebui modificate sau abrogate.

Am vorbit și ieri. Mi s-a transmis că astăzi, la ora 12:30, va fi o ședință de plen pentru a se da avizul favorabil pentru modificările despre care am vorbit. La ora 14, înaintea ședinței de Guvern am aflat că CSM-ul a avut o abordare generală. Adică a dat un aviz negativ per total, nu doar pe cele cinci modificări discutate și convenite. 

Doamna premier a considerat că este necesar să pună în aplicare cele convenite de către domnia sa și reprezentanții magistraturii. Am promovat această ordonanță, am înscris-o pe ordinea de zi”, a precizat Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel