OUG 7, modificată azi, în ședința de Guvern

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de Guvern că OUG 7, privind modificările din Justiție, va fi modificată, "așa cum s-a convenit în cadrul discuțiilor de săptămâna trecută".

În urma discuțiilor cu reprezentanții CSM și ai reprezentanților asociaților profesionale din domeniul judic, azi, Guvernul va modifica OUG 7.

"Noile prevederi reflectă propunerile magistraților cu privire la principiul separării carierelor judecătorilor și procurorilor, delegarea procurorilor în funcțiile de conducere și la promovarea în funcțiile de conducere ale Parchetelor, pentru care numirea se face de către Președintele României la propunerea Ministrului Justiției. De asemenea, luăm măsuri și pentru salarizarea corespunzătoare a specialiștilor IT care lucrează în sistemul judiciar. Începând cu această lună, toți specialiștii IT care lucrează în Justiție vor beneficia de aceleași drepturi salariale. După cum știți, acest act normativ a fost transmis Consiliului Superior al Magistraturii, săptămâna trecută, pentru consultare și avizare. Așa cum am spus, Guvernul României rămâne deschis dialogului constructiv pentru soluționarea oricăror neclarități astfel încât sistemul judiciar să funcționeze corect, cu respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. În urma discuției pe care am avut-o, am transpus în acest act normativ toate prevederile susținute de cei care au participat la acea ședință", a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.  

Vezi și: Modificare OUG 7. CSM a decis!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel