OUG 7/2019. De ce nu a mers Lazăr la consultări: Am trimis o scrisoare

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr a explicat de ce nu a participat la consultările asupra OUG 7/2019 care au avut loc luni la Guvern. 

"Eu nu am fost la Guvern, fiindcă eu nu aveam ce căuta acolo. Am fost invitat de şefa de cabinet a doamnei premier. I-am răspuns politicos că nu am de ce să merg la Guvern, că nu avem ce negocia. Adică noi să dăm acolo impresia unei consultări? Această consultare trebuia să fie înainte de a emite ordonanţa de urgenţă, care este clar neconstituţională. Am transmis o scrisoare cu mulţumiri pentru invitaţie şi am ataşat observaţiile de neconstituţionalitate prezentate Avocatului Poporului în aceeaşi zi", a spus Lazăr, într-un interviu la Realitatea TV. 


Întrebat despre concesiile anunţate de Guvern, Lazăr a spus că acestea sunt "praf în ochi"



"Unul dintre liderii magistraţilor a folosit o formulă foarte scurtă şi plastică pentru a ilustra ceea ce a rezultat din aceste discuţii. Expresia a fost 'praf în ochi'. A fost praf în ochi. Adică s-a arătat o posibilă disponibilitate la dialog post factum. La ce ajută? Magistraţii sunt oameni inteligenţi, nu pot fi duşi cu lucruri de-astea. Adică ei vad nelegalitatea, aşteaptă să fie consultaţi înainte, văd opacitatea la discuţii de doi ani de zile. Aceste discuţii ar fi foarte bune după abrogarea ordonanţei", a afirmat procurorul general. 


În opinia procurorului general, decizia de adoptare a OUG 7 a fost luată de "cineva din spate", care nu este jurist


"Mă mir cum au avut curaj iniţiatorii, văzând astfel de aspecte de neconstituţionalitate, să se repeadă la o astfel de ordonanţă de urgenţă. Îmi pot explica prin faptul că decizia a luat-o altcineva. Adică nu cine se vede, ci decizia a fost luată mai în spate, aşa cum am fost obişnuiţi şi în alte situaţii. Şi atunci, acel altcineva este posibil să nu fie jurist şi să fi venit cu o idee pe care ministrul doar trebuie să o pună în practică pentru a fi la nivel de competenţă, pentru a satisface evaluările în cadrul Guvernului. Un jurist al României, cu experienţă, inclusiv de judecător la Curtea Constituţională, nu poate să nu vadă lucrurile pe care le văd majoritatea magistraţilor", a adăugat Lazăr. 

Vezi şi: Gâdea, întrebarea decisivă pentru Kovesi: Cum ar fi fost?

Kovesi, rezultat vot comisia CONT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel