Urmărește emisiunea live


OUG 6/2016. Tudorel Toader: Ce va fi interesant după respingere

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a vorbit, marți seară, la Antena 3, despre celebra OUG 6/2016.

„În Camera Deputaților este un proiect de lege, într-un stadiu avansat am înțeles, care analizează Ordonanța 6, ce a permis aceste echipe mixte și aceste protocoale. Am înțeles și eu din spațiul public că e foarte posibil ca Ordonanța să fie respinsă. Și atunci, dacă respingi ordonanța, este oarecum echivalentul unei modificări substanțiale printr-o altă ordonanță de urgență.

Ce va fi interesant acolo și foarte important: ca legiuitorul să stabilească ce se întâmplă cu efectele juridice pe care ordonanța le-a produs de la momentul 11 martie 2016 până la respingerea prin lege. Le anulează sau le lasă în continuare? Dacă le anulează, nu mai este necesară o ordonanță a Guvernului", a declarat Tudorel Toader, marți seară, la „Sinteza zilei”, emisiune moderată de Mihai Gâdea la Antena 3. 

Anunțul lui Dragnea 

Amintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că Ordonanţa de Urgenţă 6/2016 emisă de Guvernul Cioloş va fi respinsă în Camera Deputaţilor cel mai târziu săptămâna viitoare. „Cel mai târziu săptămâna viitoare ordonanţa respectivă va fi picată în Camera Deputaţilor. Nu numai atât, lucrăm acum la legea de respingere a ordonanţei să punem şi ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs ordonanţa", a spus Dragnea la Antena 3 întrebat dacă există vreo şansă ca Ordonanţa 6/2016 care a introdus SRI din nou printre organele de anchetă speciale să fie respinsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel