OUG 51/2019. Liberalul Marilen Pirtea: Această reacție e singura posibilă acum

„Parlamentul este chemat să respingă OUG nr. 51/2019, fără să mai fie vorba de poziții politice, ori de diferențe de viziune între putere și opoziție”, susține liberalul Marilen Pirtea.

"Serviciile de transport școlar sunt, în general, insuficiente și inadecvate, iar accesibilitatea se înrăutățește pe măsură ce elevii avansează în cadrul sistemului școlar. Mai mult chiar, obligativitatea asigurării rutelor județene de transport, prin care erau până acum legate toate localitățile din județe, este în acest moment anulată prin OUG 51/2019, decizie a Guvernului prin care transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice, sub motivația că bugetul județean nu permite susținerea serviciului de transport. Astfel, transportatorii nu mai pot fi obligați să practice traseele ce nu le aduc profit, iar zonele rurale mai puțin populate devin izolate, oamenii fiind nevoiți să folosească cursele de ocazie. Să nu uităm să o astfel de situație a determinat și contextul defavorabil în care s-a produs și tragedia de la Caracal", remarcă deputatul liberal Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație a PNL.

„Așteptăm acum o reacție a Ministerului Educației Naționale și a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cele două ministere de linie fiind responsabilii guvernamentali pentru situația transportului școlar", a declarat, în continuare, deputatul liberal.

„Cred că tragedia de la Caracal a arătat cu deplină claritate faptul că un standard al serviciilor publice poate fi considerat și element de securitate în mediului public, absența acestei plase de siguranță, aici fiind vorba despre transportul public de persoane județean, generând condiții favorizante pentru situații cu totul nedorite. Parlamentul este chemat să respingă OUG nr. 51/2019, prin care transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice, iar această reacție este singura posibilă acum, fără să mai fie vorba de poziții politice, ori de diferențe de viziune între putere și opoziție. Respingerea OUG nr. 51/2019, cerută și de Federația Elevilor din România, este o necesară asumare a responsabilității pentru menținerea unui serviciu public atât de important, la nivelul oricărui județ al țării", conchide vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel