OUG 114. Guvernul Orban: Vom abroga prevederile nocive

Turcan și Orban FOTO AGERPRES
Turcan și Orban FOTO AGERPRES

Ludovic Orban a susținut înainte de învestirea noului Guvern că vor fi abrogate prevederile ”nocive” din OUG 114. 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că are în vedere modificarea actelor normative care au avut efecte negative în economie, precum OUG 114, scrie Agerpres. 

"Vom încerca modificarea, abrogarea celor mai multe prevederi nocive (din OUG 114 - n.r.) şi vom păstra acele prevederi pentru sectorul de construcţii. În perioada asta, PSD lansează numai minciuni gogonate şi încearcă să sperie oamenii. Nu ne atingem de facilităţile fiscale care au fost acordate domeniului de construcţii. De asemenea, anularea supraimpozitării contractelor part-time, a prevederilor care au reprezentat o supraimpozitare a companiilor cu peste 100 de angajaţi care nu pot să angajeze 4% persoane cu dizabilităţi", a precizat Orban, adăugând că vizează şi eliminarea supraccizei la combustibil.

El a spus că execuţia la nouă luni indică un deficit bugetar de 2,6% din PIB.

"Este fundamentală învestirea Guvernului pentru a asigura o rectificare bugetară şi mai ales un control al costurilor şi o realocare a resurselor financiare către cheltuielile care sunt absolut necesare pentru a asigura funcţionalitatea instituţiilor publice", a explicat Ludovic Orban.

Premierul desemnat a indicat că un alt obiectiv este acela de a reface capacitatea administrativă a instituţiilor guvernamentale, care va fi realizată printr-un audit, "depesedizare", introducerea unor concursuri reale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel