Otilia Dascal şi „Tinerii Moldovei”. Implicare în salvarea colectivă a ţării

Deși suntem în perioada în care tinerii de peste tot din lume tind să pună pe primul loc în viață obiective individuale, o organizație civică de peste Prut a reușit să motiveze 35.000 de elevi de liceu și studenți să se implice într-un generos proiect de salvare colectivă a țării lor: Unirea cu România.

Generația podurilor de flori din 1990 dintre Republica Moldova și România pare să fi predat ștafeta noului val unionist: tinerii născuți în libertate și crescuți cu limba română în familie. Otilia Dascal este reprezentativă pentru ceea ce presa de la Chișinău numește „noul val unionist” din Republica Moldova, relatează stiridiaspora.ro.

Membrii asociației „Tinerii Moldovei” nu se deosebesc de alții de vârsta lor, având smartphone-uri și comunicând ușor cu ajutorul tehnologiei, dar în plus față de alții care nu-și urmăresc decât propriile interese, ei sunt mânați de idealul național al reîntregirii celor două maluri ale Prutului.

„Tinerii Moldovei”

Otilia Dascal este un membru tipic în „Tinerii Moldovei”: la 16 ani studiază la un liceu bun din orașul natal Chișinău, mai exact cel de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, este deschisă către lume și idei noi, îi place să călătorească și să se implice în acțiuni de voluntariat.

„În cadrul mișcării unioniste mă implic activ de aproape trei ani, deși unionistă am fost dintotdeauna. Pe lângă faptul că am participat la majoritatea evenimentelor unioniste organizate atât în Republica Moldova, cât în dreapta Prutului, m-am implicat și în organizarea a multora dintre ele. Din mine este câte o părticică în fiecare activitate unionistă, pentru că m-am dedicat și încă mă dedic trup si suflet pentru această cauză”, povestește Otilia.

De ce vor moldovenii unire?

Și totuși, de ce crede ea atât de mult în reunificarea Basarabiei cu România? Pentru adolescenta din Chișinău și colegii ei din Tinerii Moldovei nu există niciun dubiu dacă merită sau nu să-și sacrifice timp și energie pentru un ideal. Continuarea poveştii o puteţi citi pe stiridiaspora.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel