Ostap Drozdov, prezentator TV, jigniri la adresa românilor în direct

După ce președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat controversata Lege a Educației prin care se interzice învățământul în limba minorităților, mesajele în adresa românilor și maghiarilor au devenit tot mai agresive.


Ostap Drozdov, prezentatorul unui post TV din Ucraina, i-a numit “agramați” și “inculți” pe etnicii români și maghiari din regiunea Transcarpatia pentru că nu cunosc limba ucraineană, scrie portalul Politnavigator.

„Obținem niște elevi inculți, agramați, care se pretind a fi cetățeni ucraineni, dar care nu sunt în stare să susțină un examen de absolvire a școlii. E vorba de 36% din absolvenți din Transcarpatia. În primul rând, e vorba de maghiari și români. De fapt, 60 la sută din maghiari și români nu susțin examenele de absolvire și trăiesc în Ucraina fără a cunoaște limba ucraineană”, a declarat prezentatorul.

În trecut moderatorul a mai provocat un scandal cu tentă naționalistă după ce  în timpul unei transmisiuni în direct a alungat din platoul de filmare un expert care nu vorbea limba ucraineană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel