Oscar Pistorius, prins între bandele din închisoare

Fostul atlet sud-african Oscar Pistorius a fost rănit într-o încăierare din închisoarea în care este deţinut, la mai puțin de două săptămâni după ce sentința pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, a fost mai mult decât dublată.

Fostul atletul paralimpic a fost implicat într-o luptă împotriva utilizării unui telefon public, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului închisorii, pentru BBC.

Pistorius, închis pentru 13 ani și cinci luni, a suferit multiple vânătăi, a adăugat el. Nu au fost raportate alte leziuni grave. "Se presupune că a fost implicat într-o altercație cu un alt deținut în legătură cu utilizarea unui telefon public în unitatea specială de îngrijire în care cei doi delincvenți sunt reținuți la Centrul de corecție Attridgeville", a adăugat purtătorul de cuvânt, Singabakho Nxumalo.

Departamentul a lansat o investigație, în ceea ce privește procedurile standard, pentru a "stabili faptele și pentru a se asigura că se iau măsurile adecvate deoarece incidentele de atac nu sunt permise", a spus el.

Confruntarea a avut loc la 10 zile după ce procurorii din Africa de Sud au susținut cu succes că pedeapsa cu șase ani a lui Pistorius, "socant de ușoară", ar trebui să crească. În noiembrie, Curtea Supremă de Apel i-a dat lui Pistorius pedeapsa minimă de 15 ani pentru crimă în Africa de Sud.

Pistorius a fost găsit inițial vinovat de omor prin imprudenţă, după ce a susținut că a împușcat-o pe iubita sa printr-o ușă când aceasta era încuiată în baie, confundând-o cu un hoț, în primele ore ale zilei de Valentine's Day din 2013. Dar Curtea Supremă de Apel a anulat decizia în 2015 și l-a găsit vinovat de crimă.

Medaliatul cu aur paralimpic de șase ori a făcut istorie devenind primul sprinter fără picioare care a concurat la Jocurile Olimpice, în 2012, la Londra.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel