ORIONIDE București ploaie meteori. Misterul, DEZLEGAT

orionide
orionide

ORIONIDE București ploaie meteori. Ploaia de meteori, Orionide, este un fenomen pe care mulți oameni care locuiesc în București îl așteaptă. Orionidele vor avea loc pe data de 21 octombrie, punctul maxim fiind atins la ora 06:00. Mulți bucureșteni se întreabă unde pot vedea, în Capitală, ploaia de stele.

ORIONIDE București ploaie meteori. Generațiile care au trăit înainte de 1989 își aduc aminte că, în București, în vremea copilăriei, vedeau multe stele căzătoare. Acum nu le mai vedem deloc. Explicația este foarte simplă. Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu nu erau iluminate orașele. Existau câteva becuri slabe ca putere.

ORIONIDE București ploaie meteori. În zilele noastre, din cauza iluminatului, nu se mai văd stelele căzătoare. Ele cad cu aceeași frecvență, dar nu se mai văd în București. Să ne amintim că la marele cutremur din California, când a căzut rețeaua de electricitate, oamenii s-au speriat și au anunțat autoritățile că au apărut niște lumini ciudate pe cer. În realitate, erau stele pe care ei nu le mai văzuseră din cauze evidente.

ORIONIDE București ploaie meteori. Așadar, dacă vreți să vedeți Orionide, mult așteptata ploaie de meteori, trebuie să mergeți la circa 20 kilometri de București. Mai precis, într-un loc unde nu sunt sate și, evident, nu există iluminat.

ORIONIDE București ploaie meteori. Orionidele sunt particule provenite de la cometa 1P/Halley, cunoscută sub numele de Cometa Halley, corp ceresc care trece prin apropierea Terrei la fiecare 75 — 76 de ani. Pe măsură ce cometa înghețată se îndreaptă către Soare, lasă în urma sa praf de cometă, cu care Pământul, în timpul deplasării pe orbită în jurul Soarelui, se intersectează în anumite momente ale anului.

[citeste si]

ORIONIDE București ploaie meteori. Orionidele sunt vizibile din orice punct al planetei, pe toată suprafața boltei cerești. Unele Orionide sunt foarte strălucitoare și rapide, trecând cu o viteză de până la 238.000 km/h, cu șase kilometri la oră mai lent decât Leonidele, cea mai rapidă ploaie de meteori a anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel