Organizatorii turneului Copa America, mulţumiţi de sistemul VAR, în pofida întreruperilor de durată

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL), organizatoarea turneului Copa America din Brazilia, a făcut un prim bilanţ al utilizării sistemului de arbitraj video (VAR) în care concluziile sunt pozitive, în pofida unei medii de 2 minute şi 26 secunde pentru fiecare intervenţie, dublu faţă de CM 2018 din Rusia, relatează Reuters. 

Durata întreruperilor pentru consultarea VAR a nemulţumit o parte a fanilor şi a fost criticată de unii selecţioneri, precum cel al Columbiei (Carlos Queiroz). Şeful arbitrilor din CONMEBOL, Wilson Seneme, a susţinut marţi o conferinţă de presă pentru a prezenta concluziile privind utilizarea VAR în meciurile din grupe. În 18 meciuri, VAR a fost solicitat de 17 ori, inclusiv 11 revederi pe ecranul de pe teren a fazelor. Durata medie a acestor întreruperi a depăşit cu mult media de 80 secunde înregistrată la Mondialul din Rusia. Cele mai multe întreruperi s-au înregistrat, totalizând nouă minute, la meciul Brazilia - Venezuela (0-0), în care au fost anulate trei goluri ale gazdelor. Nu au existat scandaluri şi asta ne-a asigurat o linişte mentală. Suntem foarte mulţumiţi de rezultat. Lucrăm la acest sistem din 2017 şi lucrurile pozitive şi negative ne-au ajutat să ne descurcăm bine în 2019. Arbitrul este cel care ia decizii, iar VAR există pentru a-l ajuta să le ia, a declarat Seneme, care a precizat că 15 decizii ale arbitrului au fost schimbate de VAR.

Venezuela este echipa cea mai avantajată de VAR, după ce patru goluri acordate iniţial de arbitri au fost ulterior anulate. Carlos Queiroz s-a dovedit cel mai aspru critic al sistemului VAR, după ce echipei Columbiei i s-a refuzat un gol şi un penalty în meciul cu Paraguay (1-0): Ceva trebuie să se schimbe, pentru că fanii au rămas confuzi, jucătorii şi antrenorii la fel. VAR ar trebui să facă fotbalul mai clar şi mai obiectiv, dar este pe dos. Trebuie să regândim sistemul pentru binele fotbalului, pentru că nici fanii şi nici noi nu suntem fericiţi cu el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel