Organizare judiciară, CSM. Termen limită de depunere a amendamentelor

Magistrați
Magistrați

Senatul a fost sesizat joi, în calitate de Cameră decizională, cu proiectele de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, termenul de depunere a amendamentelor fiind stabilit pentru luni, urmând ca rapoartele comisiei sesizate să fie finalizate până marţi, 19 decembrie. 

"Am primit de la Camera Deputaţilor proiectele dezbătute, votate şi aprobate. (...) Am stabilit ca termen de depunere a amendamentelor luni, 18 decembrie, ora 09,00, şi Comisia urmează să îşi depună raportul până în ziua de marţi, 19 decembrie, la ora 09,00", a spus joi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent. 

Întrebat dacă cele două proiecte de lege vor fi dezbătute în şedinţa de plen de miercuri a Senatului, Tăriceanu a afirmat că acest lucru depinde de modul în care vor decurge dezbaterile la buget. 

"Avem săptămâna viitoare dezbaterile pe buget, este foarte posibil să lucrăm nu numai miercuri, ci şi joi. Vom dedica o parte din zi dezbaterii bugetului şi ce ne rămâne o să avem programul nostru pe legile care sunt pe ordinea de zi", a adăugat Tăriceanu. 

Referitor la proiectul de modificare a Statutului judecătorilor şi procurorilor, Tăriceanu a amintit că luni este termen de depunere a raportului pentru acest act normativ şi că este posibil ca proiectul să intre în dezbaterea plenului de luni al Senatului. 

Pe de altă parte, şeful Senatului a subliniat necesitatea de a introduce în legislaţia naţională Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European referitoare la prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. 

"Nu cunosc care sunt amendamentele depuse, dar cred că (...) nimeni nu poate să conteste necesitatea de a introduce Directiva Europeană în legislaţia noastră. (...) Eu cred că acele lucruri care sunt cuprinse în Directiva Europeană le vom cuprinde la rândul nostru în legislaţie", a adăugat Tăriceanu. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel