Orezul perfect - e atât de bun încât nu vei mai dori să mănânci și altceva alături de el

Rodica Mitu / 20 noi 2019 / 14:13

Există o serie de trucuri pentru a obține un orez perfect.

Trebuie să știi că nu se adaugă sare în apă când fierbi orezul, pentru că boabele se vor mărunți, iar orezul va deveni lipicios. De multe ori, orezul se lipește de cratiță și se arde deoarece nu are suficient loc să se umfle. Prin fierbere, el poate să își mărească volumul chiar și de trei ori, în funcție de sortiment.

De asemenea, dacă lași orezul în oala în care l-ai pregătit, el va absorbi în continuare apă și vei obține un orez zemos.  

Există mai multe metode de a fierbe orezul. Cea mai populară este metoda absorbției, care presupune ca la o măsură de orez să pui două măsuri de apă. Orezul se lasă să dea în fiert pe foc mediu, apoi se dă focul pe minim și se mai lasă 10-12 minute să fiarbă neacoperit, notează divahair.ro. Apa ar trebui să fie absorbită complet de orez. Ia oala de pe foc, pune deasupra un prosop de bucătărie, apoi capacul și lasă oală pe foc foarte mic încă zece minute. Apoi ia oala de pe foc și lasă orezul să mai stea așa aproximativ cinci minute. După aceea, orezul poate fi servit.