Ordonanţa de modificare a legilor Justiţiei, retrimisă Comisiei Iordache

Florin Iordache
Florin Iordache

Ordonanţa de Urgenţă 92/2018 referitoare la modificarea legilor Justiţiei a fost retrimisă, miercuri, pentru a două oară, de către plenul Senatului, pentru două săptămâni, Comisiei parlamentare speciale pe domeniul Justiţiei, con Vezi şi: Ion Iliescu, interviu. Codrin Ştefănescu, prima reacţie

Procesul în care fraţii Gărdean erau judecaţi pentru dare de mită Elenei Udrea a încetat dusă de Florin Iordache. 

Comisia specială a dat raport de admitere, cu amendamente, pentru OUG 92/2018, după ce Camera Deputaţilor, în calitate de prim for sesizat, a aprobat ordonanţa pe data de 14 noiembrie. OUG 92/2018 a mai fost retrimisă de Senat Comisiei Iordache, pentru a analiza un amendament al CSM care vizează personalul de la cabinetul membrilor Consiliului. 

Potrivit adresei transmise Senatului, semnată de preşedintele de atunci al CSM, Simona Camelia Marcu, amendamentul propune completarea art. 54 din Legea 317/2004 astfel: "În cadrul cabinetului membrului Consiliului pot fi prevăzute şi posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor.

Pe aceste posturi pot fi detaşaţi şi judecători sau procurori la solicitarea membrului în subordinea căruia este organizat cabinetul, care beneficiază de drepturile prevăzute de lege pentru judecătorii şi procurorii detaşaţi. Directorul de cabinet şi consilierii care nu au calitatea de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor beneficiază de drepturile salariale prevăzute de lege pentru consilierii preşedintelui CSM". 

Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a precizat, însă, că acest amendament nu poate fi supus dezbaterii în acest for pe motiv că a venit prea târziu şi nu a putut fi discutat şi în Camera Deputaţilor. "A sosit târziu, niciun parlamentar nu şi-o însuşeşte (propunerea CSM - n.r.), nu o putem cuprinde aici pentru că am face ca întreaga lege să fie supusă controlului constituţionalităţii", a explicat Iordache. El a arătat că acest amendament ar putea fi introdus într-o altă propunere legislativă. 

Vezi şi: Ion Iliescu, interviu. Codrin Ştefănescu, prima reacţie

Procesul în care fraţii Gărdean erau judecaţi pentru dare de mită Elenei Udrea a încetat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel