Ordonanța 114. Iohannis: Trump a fost preocupat

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre situația din România, precizând că Donald Trump s-a arătat preocupat de ceea ce se întâmplă la noi, dând exemplul ordonanței 114.

"Există preocuparea și ea a fost adusă în discuție într-o notă optimistă. Președintele Trump și ceilalți au exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea pentru investitorii americani și acest lucru se poate face", a spus președintele.

Întrebat dacă posibila retragere ExxonMobile, companie americană, poate fi cauzată de prevederile legislative, președintele a completat:

"Nu vreau să fac specualții dar aceste lucruri au fost aduse în discuție și cred că vor fi aduse clarificări în perioada următoare". "Aceste chestiuni le va clarifica Guvernul. Noi, între președinți, nu analizăm articole de lege, ci principii și suntem de părere că România are potențial bun și că trebuie o legislație care să ofere predictibilitate",a completat președintele.

Măsurile din OUG 19/2019, care a modificat prevederile OUG 114/2018, vor avea un impact negativ asupra rezultatului din exploatare al OMV Petrom, de 40 de milioane de euro, arată raportul semestrial al companiei, publicat la sfârșitul lunii iulie, informează Mediafax.

OMV Petrom anunța în toamna anului trecut, după apariția legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore. Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom și compania americană ExxonMobil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel