Orban pune tunurile pe CCR: Cum să susțină o asemenea ABERAȚIE? Dăm OUG!

Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Astăzi, două proiecte de lege pe care Guvernul și-a asumat răspunderea au fost declarate neconstituționale, un principal motiv fiind faptul că există legi în dezbatere parlamentară.

Premierul Ludovic Orban s-a arătat extrem de deranjat pe această soluție dată de CCR:

”În Parlament, s-a dezbătut o lege în care două din cele trei puncte ale proiectului nostru de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost votate. Noi am scos cele două puncte din lege, iar al treilea punct a fost respins. Cum poate să susțină o asemenea aberație că era în debaterea Parlamentului, în condițiile în care noi am arătat voința noastră clară de a respecta prevederile constituționale scoțând din legea pe care ne-am angajat răspunderea în domeniul justiției, cele două puncte care au fost votate în Parlament, în schimb am păstrat exact acel punct care nu a fost votat. Cum să nu-mi asum răspunderea? Nici măcar nu au studiat situația concretă pe legea respectivă. Asta nu mă împiedică să-mi spun punctul de vedere”, a spus Orban, la Realitatea Plus, miercuri seara.

Urmează Ordonanța

”Aștept motivarea și o să emitem Ordonanță de Urgență ca să rezolvăm problemele generate de Ordonanța de urgență 51. Pentru că nu s-au uitat să vadă, oare OUG 51 era constituțională? Exista temei de urgență? Nu a existat niciun control de constituționalitate, iar noi care venim să corectăm niște efecte negative clare, precise pe care le știe toată lumea... este neconstituțională angajarea noastră de răspundere? Nu cred că e neconstituțională voința unui guvern de a rezolva problemele oamenilor”, a spus destul de supărat Ludovic Orban, la ”Legile Puterii”.

Vă spun simpu: nu le-a plăcut angajarea răspunderii? Dăm Ordonanță de Urgență, să vedem ce spun de asta, că pe OUG 51 nu au spus nimic”, a completat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel