Orban a răbufnit, în direct, la TVR1: Nu v-ați săturat? Niște abuzuri în justiție, prezentate lacrimogen...

Ludovic Orban, liderul PNL, spune că au fost prezentate cinci-șapte cazuri de abuzuri în justiție lacrimogen în spațiul public și-l întreabă pe Ionuț Cristache dacă nu s-a săturat despre discuțiile pe justiție. 

”E o decizie a ÎCCJ, pe care o respect” a spus Ludovic Orban despre excluderea definitivă a procurorului Mircea Negulescu din magistratură. Întrebat dacă pe el l-a abuzat procurorul prin ancheta pe care a deschis-o pe numele său, Ludovic Orban a evitat să răspundă, afirmând doar că ”procurorul care mi-a făcut dosarul a plecat din DNA după achitarea mea”. Liderul PNL a întărit ideea că partidul întotdeauna a susținut independența justiției, dar și că magistrații sunt responsabili pentru ceea ce fac. 

”Orice discuție legată de statul paralel, de procurori, e spusă de niște oameni care au fost condamnați.” mai afirmă Ludovic Orban.  ”Acum nu poți să pui în cârca unui conducător de instituție că au existat procurori care au făcut abuzuri. Nu poți să tragi la răspundere un conducător de instituție pentru orice faptă pe care o săvârșește un subaltern de-al lui”, a spus Ludovic Orban, cu privire la abuzul DNA împotriva lui Dan Radu Rușanu, colegul său de partid. Ionuț Cristache i-a amintit că Laura Codruța Kovesi afirma că știe tot ce mișcă în DNA - ”Nimic nu mișcă în DNA fără voia mea” este citatul dat de jurnalist, despre care Ludovic Orban spune: ”Nu-mi aduc aminte de astfel de citate. Mă îndoiesc că ar fi spus așa ceva.”

”Câteva cazuri lacrimogene de abuzuri în justiție”

După ce Ionuț Cristache a anunțat încă un subiect de ordin juridic, Ludovic Orban l-a întrerupt: ”Nu v-ați săturat? De doi ani jumate vorbim numai de justiție, suntem sub o agresiune permanentă de OUG, totul se învârte în jurul scăpării lui Liviu Dragnea de pușcărie, în jurul scăpării unor oameni care, în mod evident, au fost condamnați, care trebuie să achite prejudicii, și acum noi stăm să discutăm că un procuror din DNA i s-a interzis... foarte bine, asta înseamnă că sistemul de justiție funcționează.”

Ionuț Cristache: ”Dar cine-i mai dă dlui Rușanu șapte luni înapoi? Cine-i mai dă dlui Rușanu nopțile petrecute la beciul domnesc?”

Ludovic Orban: ”Soluția pe care am dat-o noi, ca liberali, e cea normală, constituțională. (...) Nu să vină unii care, prezentând lacrimogen niște abuzuri care au fost, trei, cinci, șapte, uită de sutele de cazuri în care au fost oameni care au deținut puterea, care au avut funcții publice, care au fost condamnați pentru fapte de corupție grave comise în exercitarea funcțiilor publice”. 

Reacție în cazul Lazăr: Nu sunt edificat

Despre cazul lui Augustin Lazăr, Ludovic Orban spune că nu are încredere în ”canalele mediatice” care au adus în discuție deciziile procurorului general din perioada comunistă, când era șeful comisiei de liberări. ”Șeful comisiei... era parte într-o comisie. Nu sunt edificat asupra acestei teme și nu-mi place să-mi dau cu părerea. Informațiile nu sunt elocvente. Nu mă întrebați, că n-am ce să vă spun”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel