Orban, replică la atacul lui Tăriceanu: Nu și-ar fi permis dacă eram în Parlament

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Ludovic Orban a declarat, referitor la afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, prin care l-a catalogat drept un șomer aflat în fruntea PNL, că este ușor să înjuri în absență pe cineva. 

„Nu reprezintă nicio surpriză. Domnul Tăriceanu, în loc să mă atace pe mine, mai bine ar reflecta asupra prostiilor pe care le-a făcut în ultimii patru ani de zile, chiar cinci ani se împlinesc în curând, pentru că atunci când PNL a luat decizia de a se rupe de PSD, Călin Popescu Tăriceanu a luat decizia de a se rupe de PNL și a luat toți liberalii «cărora le plăcea cu PSD» și a stat lipit de guvernare, ca vioara a doua, executând orbește toate comenzile PSD și acceptând toate aberațiile antidemocratice și antiliberale pe care le-a promovat Dragnea și cu tot nucleul domninant din PSD", a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că ALDE este un partid mort și dacă mai stă mult lângă PSD va dispărea ca partid.

„Ei nu au trecut pragul în alegerile pentru PE și nu vor trece pragul nici în alegerile locale și nici la parlamentare. ALDE este un partid mort în momentul de față. Fiind în poziția de servant absolut al PSD și mulțumindu-se cu firimiturile de la guvernarea PSD, profund nocivă, va duce la dispariția acestui partid, cum este și normal. Așa că îi înțeleg supărarea lui Tăriceanu că nu a reușit să treacă pragul la alegerile europarlamentare. Probabil e foarte supărat pe faptul că PNL, fără el și cei din jurul lui a reușit să câștige alegerile pentru PE", a completat Orban.

„Nu cred că și-ar fi permis dacă eram în Parlament. Românii trebuie să știe că eu nu sunt în Parlament. E ușor să înjuri pe cineva atunci când nu este de față și când nu poate să îți dea dreptul la replică. O probă de lașitate din partea lui Tăriceanu, știind că eu nu sunt acolo și că nu pot să îi dau dreptul la replică, să arunci niște invective și calomnii la adresa mea, în condițiile în care Tăriceanu e într-o situație penibilă. El nu e recunoscut de o mulțime de oameni", a explicat Ludovic Orban.

'A pierdut legătura cu liberalismul'

Liderul PNL a mai precizat că Tăriceanu a pierdut orice legătură cu liberalismul și nu înțeleg cum a devenit anti-european, deși era premier când România a aderat la UE.

„El a pierdut demult orice legătură cu liberalismul, cu economia de piață și mai ales a pierdut orice legătură cu Europa. Eu nu pot să înțeleg un om, care a fost premier, când România a devenit membru al UE, să ajungă să fi un inamic declarat al UE, al valorilor, reglementărilor și principiilor UE. Adică să devii anti-european în momentul când tu ai fost premier la momentul integrării în UE înseamnă că s-a petrecut ceva cu totul și cu totul grav. Pe drumul pe care merge nici măcar nu merită un răspuns foarte amplu, iar la aceste alegeri încropeală de partid a lui Tăriceanu nu a intrat în PE", a conchis Orban.

Precizările lui Orban vin după ce Călin Popescu Tăriceanu a a declarat, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că în cartea de muncă a lui Ludovic Orban probabil că scrie activist politic sau agitator politic, precizând că în fruntea PNL se află un șomer. Liderul ALDE a mai spus, referitor la amenințările PNL că vor face plângeri penale membrilor Guvernului că s-ar putea la un moment dat să ajungă din vânători vânați.

Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost respinsă marți de plenul reunit al Parlamentului. Este a treia moțiune la adresa Guvernului Dăncilă respinsă de Legislativ.

Vezi și: Orban, acțiune imediată după compartamentul lui Beni Oni Ordelean cu jurnaliștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel