Orban, RĂZBOI cu UE: Ungurii au afirmat foarte clar

Nimeni nu poate obliga Ungaria să renunțe la poziția sa cu privire la migrație, a declarat vineri, pentru Radio Kossuth, premierul ungar Viktor Orban.

Orban  care a subliniat că electoratul din Ungaria a spus în mod clar că nu dorește imigranți ilegali, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Ungurii au afirmat foarte clar că nu doresc să vadă imigranți ilegali, a spus Orban, în legătură cu procedura de infringement declanșată recent de Comisia Europeană contra Ungariei. El a adăugat că 'poți trage unui guvern un pumn în burtă', dar acest lucru nu poate fi făcut unei întregi țări.

Viktor Orban a insistat asupra faptului că rata de participare ridicată la referendumul organizat de guvernul ungar în legătură cu migrația înseamnă că 'o întreagă țară caută mijloace pentru a susține poziția acestuia de a nu permite intrarea oamenilor cu culturi și civilizații diferite'.

În urmă cu trei zile, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a subliniat că țara sa nu va ceda în fața încercării Comisiei Europene de a 'șantaja' statele membre ce refuză să pună în practică sistemul de redistribuire a migranților.

Comisia Europeană a anunțat marți declanșarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva Ungariei, Cehiei și Poloniei, întrucât acestea nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre. Lideri central și est-europeni, îndeosebi premierul ungar, s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva planului UE de redistribuire a migranților.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel