Orban, plângere penală. Weber, gest fără precedent: Nu mai pot să tac!

Renate Weber
Renate Weber

Eurodeputatul Renate Weber, membră a grupului ALDE din Parlamentul European, a avut o reacție explozivă după ce Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

În primul rând, a spus că salută poziția unor lideri PNL care au înțeles "derapajul lui Ludovic Orban și au ales să se delimiteze categoric de acțiunea lui și de astfel de practici complet dăunătoare pentru orice stat pretins democrat!".

Cea mai urâtă și cea mai scandaloasă acțiune

"Am sperat ca dupa declasificarea protocoalelor SRI - Parchetul General, SRI - CSM, dupa achitarile de rasunet din ultima vreme si dupa clasarea unor “dosare grele”, din lipsa de probe, insasi ideea de a folosi o ancheta penala pentru a scapa de adversari politici va fi de neimaginat pentru oricine! M-am inselat! Nu chiar pentru oricine! Plangerea penala facuta de cetateanul Ludovic Orban, printre altele si presedintele PNL, impotriva prim-ministrului Viorica Dancila, pentru inalta tradare si uzurparea functiei publice, este cea mai urata si cea mai scandaloasa actiune, din cate puteau exista, din partea unui politician cu pretentii democratice la adresa altui politician. Cata vreme Partidul National Liberal nu intelege sa se delimiteaza public, prin forumul sau de conducere sau macar prin vocile unor lideri importanti de gestul lui Orban, suntem indreptatiti sa credem ca PNL este de acord cu folosirea “justitiei” ca arma pentru inlaturarea adversarilor! Cu atat mai mult cu cat prim-vicepresedintele partidului, Raluca Turcan a iesit sa sustina si sa incurajeze demersul!", a mai zis Renate Weber.

Este prima dată când europarlamentarul are o astfel de poziție vizavi de PNL

"Ce motiune de cenzura? Ce opozitie critica? PNL considera ca nu e nevoie de instrumentele politice consacrate intr-o democratie, atata timp cat exista… solutia- procurorilor. Un astfel de gest din partea unui partid, victima a abuzurilor istoriei, hartuit in vremuri recente, in timpul mandatelor lui Traian Basescu (Atanasiu, Pacuraru, Rusanu sunt doar cateva exemple), al carui presedinte a fost chiar el victima unor abuzuri, pierzand astfel candidatura la primaria capitalei, este de neinteles! Si, probabil, sinucigas! De la excluderea mea din PNL, in 2015, nu am iesit niciodata public sa critic actiunile partidului, chiar daca uneori greselile erau evidente si impuneau o luare de pozitie! De data aceasta nu mai pot sa tac! Indiferent cat de mult iti displac adversarii politici, a fi un democrat te obliga sa folosesti exclusiv mecanismele democratice. Ludovic Orban nu mai poate pretinde sa fie considerat un democrat. Si nici PNL!", a mai spus europarlamentarul.

Vezi și: Dăncilă - Orban, plângere penală. Daniel Zamfir, reacție explozivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel