Orban: Mihai Voicu nu mai e membru PNL. E suspendat

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Ludovic Orban a declarat, joi, că Mihai Voicu, condamnat de ÎCCJ la 3 ani de închisoare cu suspendare, nu mai este membru al PNL.

„Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situația aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanță este suspendat din calitatea de membru, își pierde calitatea de membru, pe care o dobândește numai dacă este achitat de instanța de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecință directă, dar ca să fie clară probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv", a afirmat Ludovic Orban, joi, pentru Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că pierderea calității de membru al partidului nu duce automat la pierderea calității de deputat, în cazul lui Mihai Voicu. Acesta a mai spus că liberalii vor lua act de suspendarea lui Voicu, la următoarea ședință a Biroului Executiv al formațiunii.

„În legătură cu mandatul său de deputat, faptul că nu mai este membru nu duce la pierderea calității de deputat. Până se va pronunța decizia definitivă a instanței, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine în calitatea de membru numai dacă este achitată. Dacă este condamnat și în instanța de apel atunci își pierde definitiv calitatea de membru al PNL și nu se mai poate reînscrie până la reabilitare", a conchis Orban.

ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe deputatul PNL Mihai Voicu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, decizia nefiind definitivă. Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel