Orban, mesaj despre legea pensiilor. Avertisment pentru urmaşii guvernării

Orban
Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că orice guvern are obligaţia să asigure resursele financiare pentru a plăti pensiile.

"Noi am atacat legea pensiilor la CCR, Curtea ne-a dat parţial dreptate, ulterior ea a fost îndreptată în urma deciziei CCR. Şi, ca atare, ea a fost şi promulgată de preşedintele României. Orice guvern are obligaţia să asigure resursele financiare pentru a plăti pensiile. (...) Iar acest lucru îl va face şi guvernul liberal, după instalarea la putere a PNL. Suntem obligaţi, pentru că ştiţi că există decizii ale CCR în această privinţă, care nu pot fi încălcate. (...) Nu am obiceiul să comentez, dar pot să vă spun că PNL este partidul care a introdus cota unică de impozitare şi că, din punctul nostru de vedere, orice măsură care riscă să afecteze cota unică de impozitare este o măsură care poate provoca efecte extrem de negative în societatea şi în economia românească. Ca atare vreau să vedem proiecte, nu vorbe, că de lansări de zvonuri şi de fitile şi de testat temperatura apei cu degetul suntem sătui. Vrem să vedem proiecte clare din parte Guvernului. Dacă au probleme cu plata pensiilor, să vină cu soluţii, nu să lanseze tot felul de tiribombe pe piaţă", a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii, adoptată de Camera Deputaţilor pe 26 iunie, în formă reexaminată, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel