Orban - mesaj către Guvern: Abrogaţi OUG 114

Ludovic Orban
Ludovic Orban

PNL cere din nou Guvernului să abroge prevederile OUG 114/2018 privind taxa pe lăcomie, a declarat vineri preşedintele partidului.

Ludovic Orban a arătat că liberalii au obţinut un draft al unui raport al Comisiei Europene în care experţii avertizează că modificările vor afecta Pilonul II de pensii, scrie Agerpres.

"În cadrul mecanismului semestrului european, Comisia Europeană elaborează un raport anual privitor la economia fiecărei ţări din UE. M-aş fi aşteptat din partea Guvernului să facă public draftul de raport pe care l-a primit şi la care trebuie să formuleze observaţii. (...) Noi am obţinut acest draft de raport care are o parte consistentă referitoare la măsurile aberante cuprinse în OUG 114. Experţii europeni critică în termeni extrem de duri prevederile OUG 114 adoptată fără dezbatere publică, fără niciun avertisment, la finalul anului trecut", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Experții europeni atrag atenția

"Experţii europeni atrag atenţia că investiţiile private ar putea fi reduse, pentru că nerealizarea proiecţiilor bugetare iniţiale ale Guvernului în 2018 ar putea duce la impozite şi taxe noi în acest an, iar absenţa unui buget pe 2019 provoacă şi mai multă incertitudine şi instabilitate, exact ceea ce se întâmplă astăzi în România. În privinţa măsurilor care se referă la Pilonul II de pensii, raportul face următoarele observaţii: modificările aduse Pilonului II de pensii fac impredictibilă funcţionarea fondurilor private de pensii, le vor afecta negativ rezultatele financiare şi vor creşte riscul ieşirii administratorilor privaţi de pe piaţă", a adăugat liderul PNL.

PNL, mesaj categoric către Guvern

"PNL revine cu un mesaj categoric către Guvern: abrogaţi Ordonanţa 114. Treziţi-vă în ceasul al 12 lea şi renunţaţi la aceste taxe aberante, absurde, care nu fac altceva decât să distrugă cele mai importante sectoare ale economiei româneşti şi să ducă la dispariţia creşterii economice. (...) În cazul în care Guvernul nu va accepta abrogarea acestei ordonanţe, imediat după adoptarea bugetului, PNL va solicita procedură de urgenţă pentru respingerea în Parlament a prevederilor OUG 114", a anunţat Orban.

Vezi și: 

Dăncilă, refuz pentru Merkel. Weber atenționeză: Statele Unite sunt furioase

Suma uriașă, solicitată pentru organizarea vizitei Papei Francisc la Blaj

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel