Orban: Am depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin Guvernul

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Ludovic Orban, premierul desemnat, a afirmat luni, la finalul negocierilor cu cele cinci formațiuni politice, că a depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin Guvernul său. Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi.

„Numeric, astăzi, am depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin învestirea Guvernului, sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă în cazul în care apar absențe neasșteptate, dar în discuțiile pe care le avem cui partenerii, nivelul de mobilizare este maxim și maxim o absență este așteptată din partea tuturor grupurilor parlamentare care susțin Guvernul, deci în valoarea mea estimativ s-a dovedit a fi o evaluare care a fost depășită de realitate și cred că putem conta pe 224 de parlamentari prezenți, ceea ce ne oferă o garanție în plus că alături de parlamentarii individuali cu care avem înșelegeri, vom putea asigura cvorumul și învestirea, adică minim 233 de parlamentari prezenți în ziua de luni și de asemenea, voturile necesare pentru învestirea Guvernului.”, a afirmat Orban.

El a adăugat că negocierile vor continua

„Suntem la finalul unei zile pline, care este și plină de rezultate din perspectiva șanselor de învestire a Guvernului. În cursul zilei de astăzi, am finalizat discuțiile și am semnat toate acordurile și înțelegerile pe care le-am negociat enterior cu partenerii care au fost alături de noi în susținerea moțiunii de cenzură și care sunt alături de noi în procedura de învestire a Guvernului. Practic, am obținut sprijinul, în urma acordurilor, din partea Grupului Minorităților Naționale, din partea PMP, USR, UDMR și ALDE. Vom beneficia de sprijinul formațiunilor partenere și în mod evident, prin susținerea acestor formațiuni care vor asigura învestirea Guvernului, punem și bazele unei majorități parlamentare care să permintă ulterior, bazele unei majorități, adoptarea proiectelor de acte normative pe care le-am inclus în programul de guvernare și în acordurile semnate astăzi.”, a mai spus premierul-desemnat.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc marți și miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel