Orban, la Argeș: Atunci se va încheia mandatul lui Lazăr!

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a mers, vineri, la Argeș.

”Am răspuns cu mare bucurie invitației colegilor mei de a participa la Simfonia Lalelelor, cea mai cunoscută sărbătoare care este un brand al Piteștiului și care se desfășoară din 1978. Cu această ocazie dorim să intrăm în dialog cu cât mai mulți piteșteni și să le explicăm că data de 26 mai va fi o dată extrem de importantă pentru România pentru că în data de 26 mai vor putea să-și exprime voința atât la alegerile pentru Parlamentul European cât și la referendumul organizat de președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește alegerile europene, mai mult de jumătate din legile care ne afectează viața sunt decise la nivel european, în mecanismul de codecizie dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

Pentru ca reglementările și deciziile care se adoptă la nivel european să poată să creeze avantaje și beneficii pentru cetățenii români, România trebuie reprezentată de oameni credibili, de oameni respectați, de oameni care sunt competenți în domeniile în care își desfășoară activitatea la nivelul Parlamentului European și de oameni care să poată să negocieze în numele României și să influențeze deciziile astfel încât deciziile să fie în favoarea României și să aducă beneficii românilor.

Astăzi, singura forță politică din România care este respectată, apreciată, susținută la nivel european este Partidul Național Liberal.

Celelalte partide din România sunt în situația de îngheț, cum spunea liderul PES, adică sunt paria în familiile lor politice, sunt nefrecventabili sunt ca și ciumați pentru partenerii lor europeni. Vedeți foarte bine că atât PSD cât și ALDE sunt aproape dați afară din familiile lor politice și practic, se poate spune că nu sunt în Europa”, a zis Orban.

Atac la PSD

”Am asistat și la situații care sunt foarte relevante, PSD a arătat la nivel european ca și atunci când aleargă singur iese pe locul doi. PSD a propus un candidat, echivalentul Curții de Conturi la nivel european, în persoana, atenție, vicepremierului Viorel Ștefan, adică un om care este practic pe a doua poziție după poziția de premier iar Viorel Ștefan nu a fost în stare să-i convingă pe parlamentarii din Comisia de Control Bugetar fiindu-i respinsă candidatura.

Deci, repet, PSD în Europa și atunci când aleargă singur iese pe locul doi și cred că niciun român nu și-ar dori să fie reprezentat de un astfel de partid politic care este considerat cima roșie nu numai de peste 85% din populația României, ci este considerat ciumat până și de partenerii săi europeni din Partidul Socialist European. Despre Tăriceanu ce să mai vorbim. Tăriceanu se îndreaptă spre ușa ALDE deoarece a fost invitat să părăsească formațiunea politică din care face parte.

Pentru ca România să poată să fie tratată ca un partener egal, pentru ca România să stea la masa deciziilor, pentru ca România să fie respectată și pentru ca România să poată să participe la deciziile la nivel european este foarte important ca Partidul Național Liberal să fie bine reprezentat pentru că România va fi cu atât mai puternică și mai bine reprezentată la nivel european, cu cât Partidul Național Liberal va fi mai puternic și mai bine reprezentat la nivel european.
În ceea ce privește referendumul am declarat și după consultările de la Cotroceni că Partidul Național Liberal este alături de Președintele României, se va implica cu toată forța sa politică și organizatorică pentru succesul acestui referendum. Este vital pentru România ca cetățenii să decidă că nu mai acceptă agresiunea sistematică împotriva independenței justiției.

(După declarația domnului Lazăr v-ați edificat, v-ați conturat o poziție mai clară în privința domniei sale?)


Orban: Mandatul domnului Lazăr se va încheia odată cu data la care se va pronunța Curtea Constituțională. A demarat procedura de selecție pentru un nou procuror general, mai degrabă, mă concentrez să văd ce candidați sunt pentru funcția de procuror general. Nu cred că este treaba unui lider politic să vorbească toată ziua despre procurori, despre judecători, despre proceduri juridice, despre atacuri la Curtea Constituțională, OUG în domeniul justiției. Nu vreau, nu îmi doresc să fac lucrul acesta. Suntem obligați pentru că trebuie să apărăm societatea românească de agresiunea sistematică, care este provocată de niște infractori. Unii condamnați, alții încă necondamnați, care nu au altceva în cap decât să scape de pușcărie și, din această cauză, distrug democrația, distrug traiectoria europeană a României, distrug tot ceea ce este valoros în această societate.


Ca atare, dacă tot este să vorbim despre cei care au suferit în perioada regimului comunist, dacă domnii aceștia care sunt astăzi la putere mai au o urmă de respect pentru cei care s-au luptat împotriva comunismului, pentru cei care au suferit de pe urma comunismului, le spun să abroge articolele din OUG 114, prin care au înghețat în indemnizații exact pentru persoanele persecutate în perioada comunistă, pentru deținuții politici, pentru militarii care au fost dați afară din armată și care au suferit în perioada comunistă, pentru cei care au suferit în urma manifestațiilor de la Revolta de la Brașov din 1987 și pentru urmașii și răniții din Revoluție, pentru că taman lor le-au înghețat indemnizațiile, nelăsându-le să crească în conformitate cu rata inflației. S-au găsit pe spinarea cui să facă economie.

(Când spuneți dumneavoastră trezirea conștiinței argeșenilor ce înseamnă?)


Orban: Nu! I-au crezut pentru că ăștia vorbesc frumos. PSD-iștii în campanie vorbesc frumos. Scriu frumos la tablă, am văzut că și acum scriu în continuare la tablă. Numai că (n.b: Dragnea) spune: le-am cerut membrilor PSD să se ducă cu grafice la oameni, să le arate, dacă este nevoie de grafice să le demonstrezi oamenilor că trăiesc mai bine, înseamnă că PSD a eșuat. Pentru că pot să le dea sute de grafice și de statistici și de hârțoage și de ziare contrafăcute pentru că românul știe foarte bine cum trăiește. Nu trebuie să le explice propagandiștii roșii cum trăiesc și că trăiesc mai bine. Românii trăiesc mai prost. Chiar și acolo unde au crescut aparent veniturile de fapt, le-au crescut doar pe hârtie. Cu o mână au dat, cu două mâini au luat. Orice creștere de venit a fost mâncată de inflație, iar dezechilibrele economice grave provocate de guvernele PSD afectează pe termen mediu și lung inclusiv viitorul copiilor noștri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel