Orban: Înțeleg că aveți probleme cu cititul. Vreți, nu vreți, sunteți născuți din pixul lui Dragnea!

Premierul Ludovic Orban i-a ironizat pe social democraţi, după ce Florin Manole a sărit peste o parte a moţiunii de cenzură în şedinţa de Plen. 

"Înţeleg că aveţi probleme cu cititul, aşa că sunt înţelegător faţă de voi. Vreţi, nu vreţi, sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea şi nu veţi scăpa de stigmatul ăsta în toată cariera dvs. Pentru că nu numai că a fost semnată candidatura dvs de vechilul stăpân, dar trei ani de zile l-aţi slugărit cu râvnă, aţi votat toate aberaţiile, toate proiectele împotriva României, aţi susţinut toate acţiunile antiromâneşti, care au aruncat în aer economia, care au distrus încrederea investitorilor şi au dus România pe marginea prăpastiei. Faceţi ce vreţi, nu mă las judecat de voi. Pentru că aţi demonstrat în trei ani ce aţi fost în stare să faceţi", a spus Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului. 

De ce a depus PSD moţiune

"Singurul lucru care v-a deranjat a fost angajarea răspunderii Guvernului pe instituirea unui regim electoral care dă un plus de democraţie, care permite cetăţenilor să aleagă primari mai reprezentativi şi să schimbe primari care şi-au bătut joc de comunităţile locale pe care le-au condus", a mai spus premierul. 

Replică după 25 de OUG

"Având o majoritate parlamentară, ne atacaţi pe noi că am emis OUG? Voi aţi emis OUG 13 noaptea ca hoţii ca să scăpaţi puşcăriabilii. Noi am emis OUG pentru a rezolva problemele românilor, pentru a da masă caldă în şcoli, pentru a salva prostiile şi incompetenţa voastră. Am adoptat ieri o OUG pentru a împiedica situaţia dramatică în care România să fie obligată să ramburseze la UE 2 mld de euro pentru că nu aţi fost în stare să finalizaţi proiectele de extindere reţea de apă şi canalizare. 

Comisia Europeană ne-a acceptat fazarea. Dacă nu le finalizăm până în 2020, din cauza voastră România va trebui să dea banii înapoi şi mii de români vor rămâne fără apă şi canalizare. Care credeţi că sunt judeţele unde nu au fost finalizate proiectele? Vaslui, Maramureş, Teleorman, Giurgiu, preşedinţi de CJ PSD. Ne acuzaţi pe noi că dăm OUG? Vă mai spun ce am mai dat în OUG. 500 de milioane de euro pentru gazul natural", a mai spus Orban. 

Atac dur la PSD

"Fără OUG dată ieri, nu am putea opri închiderea companiilor fanion ale statului. Ne cereţi nouă socoteală pentru trei luni în care am rezolvat zilnic zeci de probleme provocate de dvs? Depuneţi moţiune de cenzură pentru că vă este frică de democraţie, pentru că vă este frică că veţi pierde mai mult de jumătate dintre primari şi pentru că ei v-au spus că nu vă mai susţin dacă nu împiedicaţi adoptarea legii. Ăsta este motivul! Demagogia este inacceptabilă şi nu dau doi bani pe părerile voastre. În condiţiile în care trei ani aţi făcut ce aţi vrut, aţi folosit banii românilor în mod abuziv, aţi minţit românii cu neruşinare şi nu le-aţi dat decât praful de pe tobă. În 2016, eraţi travestiţi în albine care dădeau miere, când aţi ajuns la guvernare v-aţi dat arama pe faţă şi v-aţi transformat în viespi care nu au decât ac şi venin de oferit. 

Cine a dat OUG 27 prin care s-a introdus coplata  în spitalele private? Noi sau voi? Voi aţi dat OUG 27. Din cauza voastră este coplată şi contribuţii financiare. Nu numai că noi nu am introdus coplata, ci am abrogat termenul de intrare în vigoare a ordonanţei voastre neruşinate. Dăm dreptul cetăţeanului să aleagă unitatea spitalicească în care să se trateze. Mai mult decât atât, am introdus şi o altă reglementare, care să prevină ca şi în spitalele publice să li se ceară pacienţilor care au dreptul la serviciile din sistemul de sănătate bani suplimentari. Demagogia voastră va fi din nou demontată şi vă veţi face din nou de râs, ca în ultimii trei ani. 

Închei prin a vă spune că cel mai tare m-a mirat nu demagogia voastră, ci că l-am auzit pe un alt lider politic că are o atitudine critică privitor la spitalele private. Păi unde s-a operat domnia sa, nu într-un spital privat? Dar nu într-unul din România, ci unul din Turcia. Ca atare, mare atenţie faţă de nevoile românilor o avem noi, cei care guvernăm astăzi. Închei prin a spune că, cu cât mai repede vă încheiaţi mandatul, cu atât mai bine pentru România. Dacă Guvernul cade azi, cade în picioare, iar românii vor susţine proiectele noastre pentru că au nevoie de un Guvern care să pună în practică deciziile de care are nevoie România şi fiecare român!", a conchis premierul Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel