Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Orban, în Piața Victoriei. Mișcare fatală pentru liderul PNL înainte de moțiune

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a reușit să strângă, marți, în Piața Victoriei, doar 50 de liberali. Este a doua oară când liderul PNL ratează după momentul din 2012 când, în Piața Universității, a fost huiduit şi îmbrâncit la protestul anti-Băsescu.

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre acest eveniment petrecut marți seară.

După o astfel de zi este momentul să te gândești dacă mai are sens să rămâi în fruntea partidului. Amestecarea între #rezist și discursurile bombastice nu înseamnă că lumea te ia în serios. Acțiunea lui Ludovic Orban a fost inutilă și arată că și #rezist este în opoziție față de PNL. Ludovic Orban se aștepta că în Piața Victoriei să fie și societatea civilă, dar s-a trezit aproape singur.

De asemenea, nici protestul de miercuri, din ziua moțiunii, nu are sens dacă scopul este dărâmarea Guvernului Dăncilă. Cum să justifice un parlamentar PSD că votează o moțiune inițiată de Ludovic Orban? Cine pleacă de la guvernare într-un moment în care are majoritate confortabilă, când nu exista criză economică? La ora actuală, nu există decât atacurile președintelui României cu care PSD este în conflict de mult timp. De ce parlamentari PSD s-ar ”preda” când sunt aproape gata să câștige totul, Klaus Iohannis fiind învins de Curtea Constituțională? De ce ar trăda 50 de social-democrați? Ar pierde tot doar pentru o pretenție absurdă a lui Ludovic Orban. Cum ar explica aceștia, electoratului PSD, o astfel de mișcare?

Culoarul USR

Ludovic Orban încearcă să se lipească de curentul #rezist. După eșecul cu 50 de oameni din Piața Victoriei, rezultă un singur fapt: că decât să fie schimbat Dragnea de PSD, mai degrabă va fi schimbat Orban de PNL. Este evidentă erodarea permanentă a PNL care aleargă pe același culoare cu USR, doar că... în spatele său, a spus Val Vâlcu.

Ce s-a întâmplat marți în Piața Victoriei arată că nici PNL nu l-a susținut pe Ludovic Orban, lucru groaznic pentru un președinte de partid. Liderul liberalilor nu a putut să strângă nici câteva sute de membri de partid din București pe care, evident, îi are, dar nu toți au vrut să se umple de ridicol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel