Orban ia în calcul două asumări controversate: primari în două tururi și desființarea SIIJ

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raluca Turcan a declarat că, în cazul în care Parlamentul va bloca proiectele de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și eliminarea pensiilor speciale, Guvernul ia în calcul angajarea răspunderii pentru acestea.

"În momentul în care începe sesiunea parlamentară avem câteva proiecte extrem de importante la care ținem pentru a fi votate în Parlament. Acelea sunt alegerea primarilor în două tururi și de asemenea revenirea la alegerea președinților de consilii județene. Este vorba și de proiectul de lege pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Să spunem că acestea trei sunt extrem de importante.

Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României", a declarat vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Mediafax.

"Nu o facem ca o modalitate de a sări rolul Parlamentului"

"Așadar, dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare niște proiecte de interes public pe care foarte mulți români le așteaptă este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii. Nu o facem ca o modalitate de a sări rolul Parlamentului și pur și simplu pentru eficiență în decizia publică. Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României", a mai adăugat Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel