Orban ia cu asalt ONG-urile. Der Spiegel: Putinizează Ungaria

viktor orban dece
viktor orban dece

Guvernul lui Viktor Orban a declanșat o campanie de razii împotriva mai multor organizații non-guvernamentale care critică Executivul FIDESZ și activează în domeniul drepturilor umane și cel al minorităților.

Organizațiile au fost denunțate drept "activiști politici plătiți" sau "agenți străini de influență". Sintagme care fac parte din apanajul discursurilor lui Vladimir Putin, notează săptămânalul Der Spiegel, care amintește că în urmă cu doi ani Kremlinul a dat o lege care îi declară agenți străini pe activiștii stipendiați din străinătate.

Reprezentanții societății civile sunt din nou puși la zid, de data asta nu în Rusia, ci în inima Uniunii Europene. 

Guvernul FIDESZ dirijează de câteva luni o campanie împotriva mai multor ONG-uri, unele dintre ele finanțate din Norvegia.

Titus Corlățean admite că Ungaria a fost pedepsită de UE pentru alianța cu Moscova

În deja celebrul discurs de la Tușnad-Băi, în care a vorbit despre transformarea Ungariei într-un stat "non-liberal", Orban i-a acuzat pe angajații ONG-urilor că sunt "plătiți de activiști politici străini" care folosesc grupuri de interese împotriva intereselor executivului maghiar.

Amenințările au fost rapid transpuse în măsuri punitive aplicate. La începutul acestei luni, autoritățile ungare au efectuat razii la mai multe ONG-uri unde au verificat documente și calculatoare.

"În dimineaţa zilei de luni, 12 ofiţeri de poliţie au operat raiduri la două sedii de organizaţii non-guvernamentale din Budapesta. Cele două grupuri, Ökotárs şi Demnet, fac parte dintr-un consorţiu format din patru ONG-uri care administrează banii donaţi din alte ţări pentru organizaţiile societăţii civile din Ungaria", se arată spune Human Rights Watch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel