Orban, după demisia lui Dumitrescu. Ce spune despre blatul cu PSD

Scutaru Cristina / 05 noi 2018 / 15:50 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat luni că decizia lui Iulian Dumitrescu de a demisiona din funcţia de lider al senatorilor liberali nu înseamnă o dezangajare a acestuia în privinţa atribuţiilor din partid.

El a precizat că propunerea sa pentru preluarea funcţiei de lider al senatorilor PNL este Florin Cîţu. Orban a exclus ideea că decizia lui Iulian Dumitrescu de a se retrage din funcţia de lider al senatorilor PNL ar fi putut avea loc ca urmare a unor acuzaţii privind un blat cu PSD.

'Decizia domnului Iulian Dumitrescu de a se retrage de la conducerea grupului parlamentar de la Senat este o decizie care îi aparţine, pe care a luat-o în urma unei discuţii pe care a avut-o cu mine, iar ideea retragerii sale de la conducerea grupului parlamentar din Senat nu înseamnă o dezangajare a domnului Dumitrescu, ci înseamnă o consacrare mai serioasă asupra exercitării atribuţiilor extrem de importante pe care le are în partid şi anume atribuţia de prim-vicepreşedinte pe relaţia cu mediul de afaceri şi societatea civilă şi, de asemenea, funcţia de preşedinte al uneia dintre cele mai puternice organizaţii a partidului - filiala Prahova. Decizia a fost luată de comun acord. Este o decizie prin care domnul Dumitrescu va aloca mai mult timp şi mai multă energie pentru întărirea relaţiilor cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă', a explicat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Relație conflictuală

Întrebat despre faptul că s-a speculat că a avut o relaţie conflictuală cu Iulian Dumitrescu, el a răspuns: 'Faptul că există diferenţe de opinie de-a lungul timpului, în funcţie de anumite situaţii, de anumite poziţii, asta nu înseamnă că există conflicte. Putem avea păreri diferite şi să colaborăm extrem de bine, aşa cum cred că eu am arătat ca şi preşedinte al PNL că am disponibilitatea de a coopera cu oricine pune osul la treabă pentru PNL'.

Preşedintele PNL a mai susţinut că în privinţa pierderii preşedinţiei unor comisii de la Senat este 'greu de adus o observaţie critică' la adresa lui Iulian Dumitrescu, în condiţiile în care Opoziţia s-a confruntat cu un 'dictat' din partea majorităţii parlamentare. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22