Orban, despre restricționarea votului flotanților: O măsură corectă

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că măsura de a restricționa dreptul la vot al cetățenilor care au viză de flotant de mai puțin de 90 de zile oprește migrația votanților în interesele primarilor în funcție.

Ludovic Orban a precizat că poate negocia cu USR-PLUS pentru scurtarea perioadei de 90 de zile.

"Cu siguranță că am discutat. Am ajuns la concluzia că propunerea noastră este foarte corectă. Nu poți să permiți migrația votanților în funcție de interesele unor primari în funcție care vin și își aduc votanți pentru o zi care nu au nicio legătură cu localitatea respectivă. Am să vă dau pe cifre. Am făcut o analiză pe 200 de localități unde a fost o migrație suspectă în alegerile din 2016, numărul de vize de flotant au fost 20.000 în 2016, evident aproape toate luate în preajma alegerilor, în timp ce în anii normali, numărul amxim de vize de flotant care au fost date în aceste 200 de localități au fost de 2000, adică de 10 ori mai puțin. Dacă cineva îmi spune mie că în 2016 cei 20.000 de oameni s-au hotărât să-și facă vizele de flotant pentru că s-au mutat, n-o să-l cred", a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, la Palatul Victoria.

Premierul Ludovic Orban a mai afirmat că poate discuta cu USR- PLUS în privința scurtării perioadei necesare pentru a vota de la acordarea vizei de flotant până la ziua votului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel