Orban, despre pensionarea anticipată a magistraților: Dacă nu se prorogă, justiția va fi paralizată

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că justiția din România va fi paralizată complet dacă pensionarea anticipată a magistraților intră în vigoare, în condițiile în care aproape 2.800 de magistrați vor pleca din sistem.

"Un alt lucru care e din punctul meu de vedere o urgență, sigur că ea poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate să rezolve acest lucru, este vorba de pensionarea anticipată a aproape 2.800 de magistrați. Dacă nu se prorogă termenul sau dacă nu se abrogă această prevedere legală, Justiția din România va fi paralizată complet. O mulțime de dosare trebuie luate de la început și există posibilitatea ca liberul acces al cetățeanului la actul de justiție să fie împiedicat. Este absolut necesar să decidem ce este necesar", a declarat Ludovic Orban, la ședința de învestire.


Premierul desemnat a precizat și că trebuie puși titulari la marile parchete


"De asemenea, doar un guvern legitim poate rezolva problema conducerii parchetelor. Suntem, de o bună perioadă de timp, într-o situație în care nu avem niște conducători desemnați prin procedura constituțională și legală și în care toate parchetele sunt conduse oameni care dețin atribuțiile de conducere sub formă de interimat și care nu pot să aplice politica pe care o urmează în domeniul penal statul român", a completat Orban.


Senatorul PNL Alina Gorghiu a depus, în procedură de urgență la Camera Deputaților, un proiect de lege care prevede amânarea până la 1 ianuarie 2021 a intrării în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraților, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel