Orban, controversă. Ministrul Educației, Anisie, ANUNȚ despre salarii de la 1 septembrie! Discuția ajunsă în presă, CONFIRMATĂ!

Anca Murgoci / 07 ian 2020 / 20:35
Orban
Orban

După ce Ludovic Orban a făcut declarații care au stârnit îngrijorări vizavi de salarii, o discuție care a ajuns în presă încearcă să facă lumină.

Profesorul Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, a zis că a discutat marți cu premierul Ludovic Orban vizavi de salarii. ”De asemenea, am discutat și cu ministrul Educației care mi-a zis că sunt bani pentru salarii și că legea există!”, a mai zis profesorul la Antena 3 în emisiunea Cătălinei Porumbel.

”Ministrul Educației a spus că există bani pentru salarii!”, a subliniat Anton Hadăr.

Apoi, a intrat în direct, ministrul Monica Anisie și a confirmat discuția cu profesorul Anton Hadăr.

”Banii pentru salarii sunt prevăzuți în buget. Există și suma prevăzută pentru creșterile salariale. Nu știu de unde a pornit tăvălugul că nu există bani. Vă asigur că sunt bani!”, a zis ministrul Educației.

Monica Anisie a fost întrebată dacă a avut o discuție cu Ludovic Orban despre majorările salariale pentru profesori de la 1 septembrie.

Nu a știut cât este efortul bugetar

 

”Am avut o discuție cu sindicatele, cu Florin Cîțu, dar și cu premierul”, a spus ministrul Educației la Antena 3. Monica Anisie nu a putut preciza care este efortul bugetar pentru majorarea salariilor profesorilor pentru 1 septembrie 2020.

Acest dialog a avut loc după ce în presă a apărut informația că Guvernul a anunțat că salariile profesorilor nu vor mai creşte la nivelul din 2022, de la 1 septembrie 2020.

 

VEZI ȘI: Salariile profesorilor nu se mai măresc. Anton Hadăr: Sunt uluit! Am negociat. Nu pot să cred!

Dublare alocații

 

În încheierea subiectului despre salariile profesorilor, jurnalista Cătălina Porumbel a întrebat-o pe Monica Anisie dacă susține dublarea alocațiilor pentru copii. Ministrul Educației a închis telefonul, iar apoi nu a mai revenit în direct.