Orban, concedieri pe bandă rulantă, la stat. Ce bugetari sunt vizați

Ludovic Orban a anunțat concedieri masive în rândul bugetarilor.

Guvernul dă startul concedierilor pentru că, "din ianuarie 2017, până în prezent, au fost angajaţi peste 60.000 de bugetari, cei mai mulţi pe baza carnetului de partid", spune Ludovic Orban. Primii bugetari care vor pleca acasă vor fi anunţaţi în curând.

Hotărârile de Guvern încă nu au fost aprobate astfel încât să fie reorganizate ministerele şi numărul acestora să fie redus de la 26 la 16. Prin această comasare, se vor opera primele concedieri. Numai la Ministerul Dezvoltării urmează să plece 255 de angajaţi acasă, potrivit Antena 3. 35 de poziţii de conducere vor fi desfiinţate şi vor fi mai puţini secretari de stat care vor coordona, alături de ministru, toată activitatea instituţiei.

La Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, urmează să plece acasă 300 de angajaţi. Ministerul Justiţiei pregăteşte o evaluarea şi urmează să vină cu o nouă schemă de personal şi o serie de disponibilizări. Şi la restul ministerelor vor avea loc asemenea evaluări şi analize, urmând să se ia o decizie în cadrul Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel