Orban, atac PSD-ALDE. Pleacă băncile din România?

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, lansează un atac dur la coaliția de guvernare, în urma OUG 114. El acuză PSD-ALDE de propagandă mincinoasă. 

”Perfidia si cinismul guvernului PSD-ALDE sunt ilustrate fidel de OUG 114, adoptata fara dezbatere publica, fara studii de impact, fara consultarea actorilor economici si sociali afectati, CU INCALCAREA FLAGRANTA A CONSTITUTIEI SI A LEGILOR.

Ce urmareste de fapt guvernul? Un singur lucru: sa mai stoarca niste bani pentru acoperirea gaurilor bugetare provocate de cheltuielle nesabuite.

2% pe cifra de afaceri

Cum vand ordonanta catre public? Mintind ca vor sa reduca factura la gaz si energie electrica prin plafonarea preturilor la producatori. In realitate, efectul ordonantei va fi contrar declaratiilor publice. Preturile la gaz si energie electrica vor CRESTE, pentru ca ordonanta instituie o taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru producatori, transportatori, distribuitori, traderi, furnizori. Cum sa scada pretul daca tu, guvern, obligi toate companiile sa plateasca aceasta taxa?

Băncile își fac bagajul?

O alta mare minciuna publica este taxa pe activele bancilor. Pentru public, guvernul vinde imaginea ca se "lupta cu bancile lacome, care fac bani pe spinarea poporului". Ce se va intampla in realitate? Nicio banca nu va mai putea face profit ca urmare a introducerii taxei si, fie isi vor face bagajele, fie vor mari dobanzile si comisioanele pentru a ramane profitabile. Cine va pierde? Tot cetateanul roman si firmele romanesti, care vor plati dobanzi mai mari sau o sa aiba un acces mult mai dificil la credite. Si, nu in ultimul rand, guvernul care se imprumuta masiv de la banci. Adica tot cetateanul, pentru ca creditele luate de guvern le platim tot noi, prin intermediul taxelor si impozitelor.

Ținta, cei 11 miliarde de euro?

Propaganda mincinoasa a PSD-ALDE mai ataca populist si pe administratorii fondurilor de pensii private din pilonul 2. Sub aparenta luptei cu acestia, ei urmaresc un singur scop: sa puna mana pe cele peste 11 miliarde de EURO aflati in conturile private ale deponentilor, pentru a putea folosi banii acestora in iluzoriile parteneriate public-privat initiate de guvernanti si pentru a readuce cat mai multi contribuabili la pilonul 1 de pensii, ca sa faca rost de bani pentru pensiile aflate in plata. Cine va pierde pana la urma? Fiecare dintre cei peste 5 milioane de contribuabili la pilonul 2, care risca sa ramana fara pensie suplimentara in momentul in care vor ajunge la pensie.” este mesajul publicat de președintele PNL, Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel