Orban, atac la PSD: O glumă proastă

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a apreciat marţi că solicitarea PSD de realizare a unei anchete privind modul de finanţare a protestelor din 10 august reprezintă 'o glumă proastă'.

El a adăugat că social-democraţii ar fi trebuit să voteze solicitarea PNL privind constituirea unei comisii de anchetă. Orban a adăugat că cererea PSD adresată instituţiilor statului de a investiga informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă este 'o diversiune, o petardă, o încercare de a abate atenţia de la vinovăţiile evidente ale factorilor decizionali', făcând referire în acest sens la ministrul de Interne, la conducerea Jandarmeriei şi la prefectul Capitalei.

'Sigur că trebuie să cerceteze ceva, să cerceteze cine i-a plătit pe golanii şi ultraşii din galerii şi din zona interlopă pentru a transforma un miting paşnic, pentru a crea falsa impresie că există oameni violenţi în cazul unui miting paşnic. Iar aici vinovaţii sunt ei. Dacă se apucă să cerceteze, m-aş bucura să cerceteze, pentru că vor descoperi că vinovaţii sunt ei, cei care au plătit astfel de grupuri violente şi care le-au şi instruit cum să acţioneze în cadrul mitingului. De altfel, cea mai bună dovadă că există o legătură între Jandarmerie şi aceste grupuri agresive, care au fost introduse în mulţime, este faptul că Jandarmeria nu a operat nicio extragere a niciunui grup violent din această mulţime, lucru care se vede cu ochiul liber în raport', a arătat Orban în cadrul unei declaraţii de presă susţinute în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL.

PSD cere instituţiilor statului să investigheze informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă, a anunţat un comunicat al formaţiunii 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel