Orban anunță audit pentru bugetari, dar și o creştere a salariului minim

Prim ministrul Ludovic Orban a participat, miercuri, la preluarea Ministerului Finanțelor Publice, prilej cu care a făcut mai multe anunțuri, într-o întâlnire cu jurnaliștii.

Plata salariilor şi pensiilor este o prioritate, iar în sectorul public vom căuta să dăm salarii numai acelor angajaţi care îşi fac treaba şi care sunt competenţi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, premierul Ludovic Orban.

"Cu siguranţă, toate salariile şi pensiile vor fi plătite. De asemenea, există o legislaţie în vigoare pe care o respectăm. Aş vrea să mai spun o dată că toate minciunile gogonate ale fostului Guvern şi ale liderilor PSD privitoare la tăieri de plăţi, de salarii, aiuristice, fac parte din sistemul de dezinformare practicat de liderii PSD. Cu siguranţă, plata salariilor şi pensiilor este o prioritate. În mod evident, vom căuta să dăm salarii numai acelor angajaţi din sectorul public care îşi fac treaba, care sunt competenţi, care au capacitate de a furniza servicii de calitate. Vom face un audit în două etape: un audit prin intermediul oamenilor specializaţi din interiorul ministerelor, după care, în faza a doua, vom realiza un audit extern care va viza şi entităţile din subordinea ministerelor. Cu siguranţă, vor continua diferite restructurări în diferite entităţi şi vom concentra practic anumite agenţii, autorităţi, după realizarea acestui audit. De asemenea, la fiecare minister va fi adoptată o nouă organigramă şi vor fi adoptate Hotărâri de Guvern pentru funcţionarea fiecărui minister", a spus Orban.

Premierul a subliniat că va fi lansată procedura de stabilire a creşterii salariului minim pe economie, în baza unei analize serioase.

"Salariul minim pe economie va creşte, de anul viitor. Vom lansa procedura de stabilire a creşterii salariului minim, evident în baza unei analize serioase, astfel încât propunerea de creştere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, pe realitatea din mediul privat. Vom consulta partenerii sociali. Va fi o creştere a salariului minim, lumea să stea liniştită", a afirmat şeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a participat, miercuri, la preluarea mandatului de ministru al Finanţelor de către Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel