Orban, anunț despre MCV după discuțiile de la Bruxelles

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut anunțul despre MCV după discuțiile de la Bruxelles.

Închiderea Mecanismului de Cooperare şi Verificare va depinde de ceea ce se întâmplă în România, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

El a adăugat că nu a vorbit cu înalţii oficiali europeni despre situaţia Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

"În privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare, am exprimat determinarea noastră de a transpune recomandările cuprinse în cadrul raportului anual şi convingerea noastră că România va respecta toate standardele şi bunele practici de la nivelul european în domeniul Justiţiei", a afirmat şeful Executivului.

Ce spune Orban despre SIIJ

Întrebat de Secţia specială pentru magistraţi, premierul a răspuns: "Ştiţi poziţia Guvernului. Am adoptat un memorandum în care poziţia noastră este stabilită în favoarea desfiinţării secţiei speciale".

Prim-ministrul a spus că depinde de România încheierea MCV: "Asta va depinde de noi. Comisia Europeană, în mod evident, are o altă atitudine faţă de oficialităţile de la Bucureşti şi faţă de Guvernul nostru şi faţă de preşedintele României. Înţelege foarte clar că a avut loc o schimbare benefică la Bucureşti, dar, până la urmă, închiderea Mecanismului de Cooperare şi Verificare va depinde de ceea ce facem noi în România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel