Orban: Propunerea Adinei Florea la şefia DNA, nelegală

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că propunerea Adinei Florea la şefia DNA este nelegală şi nu poate fi admisă în contextul în care Colegiul CNSAS nu a finalizat procedura de reverificare în acest caz. 

"Domnul Tudorel Toader a recidivat. Pe data de 27 decembrie a retransmis propunerea pentru şefia DNA în persoana Adinei Florea şi de data aceasta a făcut-o fără să aibă aviz de la CNSAS. (...) A fost o şedinţă programată pe data de 21 decembrie, în acea şedinţă nu s-a întrunit cvorumul, ca atare nu s-a acordat acea adeverinţă de colaborare sau necolaborare cu Securitatea - document obligatoriu, în conformitate cu Legea 303, pentru iniţierea propunerii de numire.

Ministrul Justiţiei, care este chemat să asigure respectarea legii, care este primul obligat să respecte legea, încalcă din nou legea în ceea ce priveşte formularea propunerii, propunând-o din nou pe Adina Florea fără să aibă, conform legii, un certificat din partea CNSAS, care nu poate fi emis de preşedintele CNSAS, ci în mod obligatoriu legea prevede că acest lucru este decis de Colegiul CNSAS.

"Propunerea lui Tudorel Toader este în afara legii"

La ora actuală, propunerea lui Tudorel Toader este în afara legii, iar ceea ce face Tudorel Toader este o sfidare la adresa Constituţiei, a legii şi chiar la adresa preşedintelui Iohannis. (...) După părea mea, este o propunere nelegală, care nu poate fi admisă", a declarat Orban, la Digi 24. 

Colegiul CNSAS ar putea discuta în şedinţa de joi dacă va menţine sau nu adeverinţa dată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii în cazul Adinei Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Sulfina Barbu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat luni, pentru Agerpres, că deocamdată nu a fost finalizată procedura privind reverificarea Adinei Florea. 

Vezi şi: Iohannis, demers de ultimă oră. Dide, victorie: Am reușit!

Cel mai lung nume din lume. Cum se aude - video


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel