Urmărește emisiunea live


Orban: După ce PNL a adoptat Codul de integritate, a adoptat şi PSD unul

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni seara că după ce liberalii au adoptat un cod de integritate au adoptat şi social-democraţii unul ce le interzice persoanelor condamnate candidatura la funcţii publice, însă aceştia "l-au aruncat la lada de gunoi" iar Liviu Dragnea a fost ales preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. 

"După ce PNL a adoptat Codul de integritate, PSD, ca să nu rămână mai prejos, şi-au adoptat şi ei un Cod de integritate. Da (e în vigoare n.r.). Codul acela de integritate spunea foarte clar că dacă o persoană e condamnată, îşi pierde calitatea de membru. Oricum nu poate să candideze pentru nicio funcţie publică. Au adoptat Codul de integritate, după care au aruncat la lada de gunoi acel cod de integritate şi bineînţeles că Dragnea nu numai că a candidat la Camera Deputaţilor, nu numai că e preşedintele PSD, dar l-au mai pus şi preşedintele Camerei Deputaţilor", a spus Ludovic Orban la B1 TV. 

Precizare despre dosarul lui Liviu Dragnea



Întrebat dacă în opinia sa Liviu Dragnea este credibil în poziţia lui în faţa instanţei, Orban a spus că nu vrea să se pronunţe asupra obiectului unui dosar. "Instanţa trebuie să judece faptele în baza probelor, indiciilor, mărturiilor şi trebuie să ia o decizie în conformitate cu legea. Nu vreau să mă pronunţ, pentru că nu mi-a plăcut niciodată să mă pronunţ asupra obiectului unui dosar. Judecătorii trebuie să se aplece cu maximă seriozitate şi să ia decizia care se impune din analiza, din cercetarea judecătorească. (...) Deja există o decizie pe fond, o decizie prin care Dragnea a fost condamnat, rămâne ca instanţa de apel să ia decizia finală", a mai declarat Ludovic Orban. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel